Τι να προσέξετε στην επιλογή κρεβατιού για το παιδί



Έφτασε η μεγάλη στιγμή να αφήσει το παιδί την κούνια και να αρχίσει να κοιμάται σε κρεβάτι. Μια μετάβαση που πρέπει να γίνει με κάποιες προϋποθέσεις αναφορικά με την επιλογή κατάλληλου κρεβατιού. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε το πρώτο κρεβατάκι του μικρού σας.

  • Απαραίτητη και βασική προϋπόθεση είναι να τοποθετήσετε κάγκελα στο πλάι για να μην πέσει το παιδί. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε ειδικό κρεβάτι για νήπια που τα έχει ήδη ενσωματωμένα, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ασχοληθείτε.
  • Φροντίστε να είναι φτιαγμένο από καλής ποιότητας ξύλο, μιας και το συγκεκριμένο κρεβάτι θα πρέπει να αντέξει χρόνια.
  • Εξετάστε τις προδιαγραφές του κρεβατιού, αναφορικά με το βάρος που μπορεί να αντέξει. Κάποια είναι σχεδιασμένα για μικρό βάρος και σε άλλα υπάρχει δυνατότητα, για παράδειγμα, να καθίσουν ταυτόχρονα δύο άτομα.
  • Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο παραπάνω στην έρευνα αγοράς, όμως είναι πιο ασφαλές να αγοράσετε κρεβάτι με στρογγυλεμένες άκρες για αποφυγή τραυματισμών.
  • Η επιλογή πρωτότυπου σχεδίου και χρώματος θα παίξει μεγάλο ρόλο στην εύκολη αποδοχή από το παιδί του νέου του κρεβατιού. Είναι άλλο να του πάρετε κρεβάτι ένα λιτό κρεβάτι και άλλο ένα κρεβάτι-αμάξι ή κουκλόσπιτο κτλ.